AMSTERDAM - De lijkschouwer van actrice Brittany Murphy wil onderzoeken hoe informatie uit het autopsierapport in de openbaarheid terecht is gekomen.

Het rapport in kwestie bevat details over voorgeschreven medicijnen die Murphy gebruikte. De dienstdoende arts is furieus.

Lijkschouwer Ed Winter zegt niet te begrijpen hoe entertainmentwebsite TMZ het rapport in handen heeft gekregen. "Ik ben woest. We brengen tussentijds nooit informatie naar buiten", aldus Winter.

"De informatie moet voor iedereen tegelijk openbaar worden." TMZ wil niet zeggen hoe ze de informatie in handen kreeg.

Medicijnen

Volgens de entertainmentwebsite staat in het rapport dat er een flinke hoeveelheid van verschillende soorten voorgeschreven medicijnen in het huis van Murphy werd aangetroffen.

De actrice zou al een aantal dagen medicijnen tegen griep hebben gebruikt. De autoriteiten lieten eerder los dat er geen illegale drugs bij de Murphy werden gevonden.

Lichaam

Uit het autopsierapport blijkt dat haar lichaam er 'normaal' uitzag. Niets wijst erop dat iemand haar om het leven heeft gebracht.

Ook zou ze niet te dun zijn, in tegenstelling tot sommige foto's van een paar weken voor haar dood.

De lijkschouwer wacht nog op resultaten van verschillende onderzoeken. De doodsoorzaak wordt binnen vier tot zes weken door de lijkschouwer vastgesteld.

Brittany Murphy werd zondagochtend door haar moeder bewusteloos aangetroffen in de badkamer met een flinke hoeveelheid braaksel om zich heen.

Vlak daarna overleed de actrice, die onder meer in 'Clueless' en '8 Mile' speelde, op 32-jarige leeftijd aan een hartstilstand.