AMSTERDAM - De dood van de Amerikaanse actrice Brittany Murphy maakt een hoop emoties los bij haar nabestaanden. Murphy's halfbroer Jeff Bertolotti noemt haar "een slachtoffer van Hollywood."

Bertolotti had zijn zus niet meer gezien sinds 2001. Naar eigen zeggen omdat toen "de Hollywoodmuren rondom haar opgebouwd" werden. Tegenover het Amerikaanse tijdschrift People vertelt Bertolotti dat hij Murphy enkel kon bereiken via haar manager, maar dat zelfs op die telefoontjes niet gereageerd werd.

"Mensen komen naar Hollywood om hun dromen waar te maken, maar ze worden levend verslonden. En dat is er met Brittany gebeurd."

Bertolotti zegt dat hij niets van haar echtgenoot wist en andere mensen in haar leven. "Ik zeg niet dat het hun fout is, maar ze hadden beter voor haar moeten zorgen. Als iemand op zijn 32e overlijdt, dan gaat er iets fout".

Murphy overleed zondag in het ziekenhuis, nadat ze thuis in de badkamer een hartstilstand had gekregen.

Moe

Murphy's echtgenoot Simon Monjack liet maandagavond aan Access Hollywood weten dat zijn wereld in elkaar is gestort. Volgens Monjack had de actrice last van keelpijn en griepverschijnselen. "Ze was ook erg moe aan het einde van het jaar. Ze had een paar films opgenomen."