AMSTERDAM - Reinout Oerlemans heeft de clip voor de nieuwe single van Kane gemaakt. 'Love Over Healing' komt op 8 januari 2010 uit, meldt Universal Music. Dit nummer is de titeltrack van het regiedebuut van Oerlemans 'Komt een vrouw bij de dokter'.

"Bijzonder om deze videoclip te mogen regisseren", vertelde Oerlemans. "Vooral omdat ik nu alleen vanuit de kracht van de muziek van Kane ben gaan denken en daar de beelden bij heb gezocht. Bij het maken van de film is het proces precies andersom geweest."

In de videoclip is een strippende Carmen te zien, gespeeld door Carice van Houten. Deze scene zit niet in de film, maar speelt wel een prominente rol in de clip.

"Dit is een hele intense scene die nu in de clip van Kane fantastisch tot zijn recht komt", vindt de regisseur.

Beperkte oplage

'Love over healing' zal in een beperkte oplage van duizend stuks verkrijgbaar zijn. Al deze singles zijn gesigneerd door zanger Dinand Woesthoff en gitarist Dennis van Leeuwen. De b-kant van de single bevat een live uitvoering van 'No Surrender'.

"Na 'No Surrender' komen we dan nu met 'Love over healing'. Het liedje van dé film van het jaar, met een hele fraaie clip door Reinout gemaakt. Geweldig!", aldus Dinand.