AMSTERDAM - Marco Borsato mag maandag 43 kaarsjes uitblazen. De zanger, die een zwaar jaar achter de rug heeft, geniet van een gezellige verjaardag in huiselijke kring.

De kersverse 43-jarige schreef op zijn website uitgebreid over zijn verjaardag.

"Mijn tellertje is vandaag op 43 komen te staan, maar ik kan je vertellen dat ik op het moment barst van de energie en levenslust!", schrijft Borsato.

"Maar 43 is natuurlijk ook nog hartstikke jong!" December is een echte feestmaand bij de Borsato's. Niet alleen Marco, maar ook Leontine, broer Armando, zoon Luca en dochter Jada worden in de laatste maand van het jaar een jaartje ouder.

Ongeduldig begin

Jarig zijn betekende voor Borsato een 'ongeduldig' begin van de dag. "Ik sta eigenlijk elke dag vroeg op, maar op mijn verjaardag mag dat uiteraard niet. Dan willen de kinderen en Leontine me toezingen en cadeautjes op bed geven."

"Toen ik wakker werd bleef ik (on)geduldig liggen tot de rest van het gezin zo ver was." Het wachten werd beloond: Borsato's drie kinderen verzorgden een ontbijtje.

Een groot feest staat maandag niet op stapel. "We vieren mijn verjaardag gezellig in huiselijke kring." Toch wordt er wel op de feestelijke dag gedronken. "Ik denk dat we er vanavond maar eens een heerlijk wijntje op moeten drinken!"