AMSTERDAM - Madonna is nog steeds het lievelingetje van de Britse media. De afgelopen tien jaar schreven de kranten ruim 45 duizend artikelen over de Queen of Pop. Madonna is daarmee de meest beschreven ster in Groot-Brittannië.

Van haar trouwerij met én scheiding van Guy Richie tot alle heisa rondom haar adoptiekinderen, de Britse kranten zaten de laatste jaren boven op Madonna. De 51-jarige zangeres werd de laatste tien jaar beschreven in 45.633 artikelen, blijkt uit een Brits onderzoek.

Madonna wordt op afstand gevolgd door Robbie Williams, over wie bijna 17 duizend keer minder werd geschreven. Britney Spears volgt op de derde plek. De popprinses werd in bijna 28 duizend krantenberichten genoemd.

Logisch

Een topman van het online tv-kanaal Liv, dat opdracht gaf tot het onderzoek, vindt de overheersing van de Queen of Pop logisch. 'Madonna blijft zichzelf keer op keer opnieuw uitvinden. Daardoor staat ze al jaren aan de top.'

Dit jaar legde Madonna het af tegen de King of Pop. In 2009 schreven de Britse kranten het vaakst over Michael Jackson, die op 25 juni plotseling overleed. Simon Cowell, de man achter vele talentenjachten, eindigde op de tweede plek.