AMSTERDAM - Serious Request is pas een paar dagen onderweg, maar de strijd om de standplaats van het Glazen Huis 2010 is al losgebarsten. Ook Nijmegen hoopt de actie van 3FM binnen de stadsgrenzen te slepen en kan op ruim zevenhonderd steunbetuigingen rekenen.

De actie is een initiatief van het PvdA-raadslid Stijn Verbruggen, meldt De Gelderlander. Na een Glazen Huis in het midden, zuiden en noorden van het land vindt de PvdA'er het tijd voor een actie in het oosten.

Het aantal steunbetuigingen voor Nijmegen loopt snel op. In een paar uur tijd tekenden ruim honderd mensen de petitie.

Leiden

Nijmegen is lang niet de enige stad die hoopt op het Glazen Huis. Ook Leiden en Amersfoort willen de 3FM-dj's opsluiten in hun gemeente. Begin deze maand werd bekend dat Leiden het 140-jarig bestaan van de Leidse afdeling van het Rode Kruis aangrijpt om Serious Request binnen te halen. Amersfoort lobbyde vrijdag.

De drie dj's die opgesloten zitten in Groningen reisden per trein naar het noorden en stapten over op station Amersfoort. Daar probeerde een lobbygroep hen ervan te overtuigen dat Amersfoort dé stad is voor 2010.

Malaria

Gerard Ekdom, Giel Beelen en Annemieke Schollaardt zitten tot kerstavond in het Glazen Huis op de Grote Markt in Groningen. Vrijdag werden ze opgesloten door prinses Máxima. 3FM haalt dit jaar geld op voor de bestrijding van malaria. De teller stond zondag al op 428.629 euro.

Bekijk lezersfoto's van het Glazen Huis in Groningen op NUfoto.nl