AMSTERDAM - Jan Smit kon nog lachen nadat zijn relatie met Yolanthe Cabau van Kasbergen op de klippen liep. De 23-jarige Volendammer vond alle ontstane ophef 'lachwekkend', zegt hij donderdag in een interview met Metro.

Pijnlijk is de breuk voor Smit niet. "Ik kan er goed mee omgaan." Jan en Yolanthe maakten in mei bekend dat ze niet langer als een stel door het leven zouden gaan.

Dat nieuws sloeg in Volendam in als een bom en zelfs minister-president Balkenende betreurde de breuk. "Dat heb ik als lachwekkend ervaren", zegt Jan over alle ophef. "Ik bedoel, de wereld verging niet."

Moeder

Twee maanden na de breuk deed Gerda Smit er nog een schepje bovenop. In een uitgebreid interview deed ma Smit een boekje open over de veelbesproken relatie. Gerda beschuldigde Yolanthe ervan dat ze er met een groot deel van Jans spullen vandoor was gegaan.

Als zij dat wil doen, moet ze dat vooral doen, maakt Jan duidelijk in de krant. Vervelend vond hij de openbaringen van zijn moeder niet. "Ze is ervan opgeknapt en dat vind ik veel belangrijker."

Leerzaam

Jan noemt 2009 een leerzaam jaar. Dinsdag werd bekend dat de zanger zijn buik vol heeft van reallifesoaps. De mediahype rondom de stukgelopen relatie met Yolanthe werd aangevoerd als reden.

Jan wil zijn privéleven meer afschermen. Tegenover Metro biecht hij op dat hij niet zo nodig op tv hoeft. "Bekend of niet, ik hoef niet per se op televisie."