Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Knevel koninklijk onderscheiden

HILVERSUM - Presentator en EO-coryfee Andries Knevel is woensdag koninklijk onderscheiden.
Door ANP

Tijdens de opname voor de allerlaatste uitzending van Het Elfde Uur ontving hij de onderscheiding van Officier in de Orde van Oranje-Nassau uit handen van vicepremier André Rouvoet.

Dat zei een EO-woordvoerder woensdag. De uitzending komt volgende week dinsdag (Ned. 2, 21.15 uur) op de buis.

Knevel krijgt de onderscheiding wegens zijn bijdrage aan de opinievorming en het publiek debat.

Uitnodigend

Hij weet consistent en duidelijk de verbinding te leggen tussen geloof, publieke meningsvorming en maatschappelijk handelen, niet op een vooringenomen wijze, maar open en uitnodigend.

''Hij is een uitmuntend voorbeeld van hoe de EO zich onderscheidt: vanuit het evangelie midden in de samenleving staan, dat heeft Andries altijd van harte gedaan'', schetst EO-directeur Arjan Lock.

Moraalridders

''Het Elfde Uur stopt nu, maar ook zijn werk voor lopende programmaB9s zoals Op 3 ezels en Dit Is De Dag (Radio 1) en straks het nieuwe Moraalridders laten dat zien. We hopen dat Andries nog veel met ons mag doen.''

De titel Het Elfde Uur verwijst naar Gods goedheid, die ook de werkers van het elfde uur beloont, legt de EO-zegsman uit.

Geert Wilders

Veel mensen dachten dat het programma daarom om elf uur werd uitgezonden, maar dat tijdstip wisselde de afgelopen jaren. Leden van elke politieke stroming waren te gast bij Andries Knevel.

Zo behoorden zowel Jan Peter Balkenende als Geert Wilders, Jan Marijnissen, André Rouvoet, Mark Rutte en Femke Halsema tot de gasten die vaak in het programma kwamen.

De kenmerkende formule van het programma was dat Knevel met drie gasten over politiek, human interest en geloof sprak.

Aanbevolen artikelen