AMSTERDAM - Gerard Joling is gearresteerd en afgevoerd door de politie. Op een filmpje dat sinds woensdagochtend circuleert op internet, is te zien hoe de zanger 's nachts met handboeien wordt afgevoerd.

Waarschijnlijk gaat het hier om een reclamestunt van een sauzenproducent. In het filmpje zijn verschillende gele flessen te zien. De producent kan dit nog niet bevestigen.

Op het filmpje is te zien hoe de zanger onder begeleiding van een aantal agenten naar een politieauto wordt gebracht.

Zonder slag of stoot gaat dit echter niet: Joling verzet zich duidelijk tegen zijn arrestatie.

Het management van Joling bevestigde woensdagmorgen dat het in het filmpje om de zanger gaat: "Het is wel duidelijk dat het hier om Gerard gaat, dat valt niet te ontkennen."

Niet bereikbaar

Het management heeft echter geen idee wanneer de arrestatie heeft plaatsgevonden en krijgt Joling zelf niet te pakken: "Hij is niet bereikbaar. Al zijn telefoons staan uit."

De zegsvrouw kan wel vertellen dat Joling dinsdagavond te gast was op een feestje in Apeldoorn.

Politie Apeldoorn

De politie in Apeldoorn laat echter weten dat een dergelijk voorval nooit heeft plaatsgevonden in hun stad. "Ik kan vertellen dat Gerard Joling niet is gearresteerd", aldus de woordvoerder.

De sausfabrikant ontkent noch bevestigt dat het filmpje iets te maken heeft met hun merk. Joling figureerde eerder in diverse televisiecommercials van de sausfabrikant.