AMSTERDAM – Schrijver Kluun is boos op BNN, omdat de omroep deze week bekend maakte een luisterboek van zijn bekende boek ‘Komt een vrouw bij de dokter’ uit te zenden zonder zijn toestemming.

“Ik begrijp dat BNN graag meerijdt op het succes van de film van Reinout Oerlemans en de media-aandacht , maar het is misleidend om de indruk te wekken dat het allemaal nieuw is”, zo schrijft hij op zijn eigen website.  

“En het is al helemaal misleidend dat ik op dit moment met alle aandacht rond film en boek, ook het even heruitzenden van een hoorspel wel een goed idee vind.”  

Hilbrand

Volgens de schrijver is het hoorspel bijna twee jaar geleden al gemaakt door de omroep. Sophie Hilbrand speelt daarin Carmen, de zieke vrouw van Stijn in het boek. De rol van Stijn wordt vertolkt door acteur Antonie Kamerling en Georgina Verbaan speelt zijn minnares Roos.  

“Het is een goed stuk, maar wat mij betreft had het daarbij moeten blijven”, aldus Kluun.  Op 21 december zal het luisterboek te horen zijn op Radio 1 van 20.00 uur tot 22.00 uur.