LONDEN - De Britse popgroep Spice Girls heeft een slepend juridisch gevecht met een Italiaanse scooter- en motorfabrikant verloren. Het gerechtshof in Londen bevestigde een eerdere uitspraak dat de popgroep zich schuldig had gemaakt aan misleiding. De groep moet een schadevergoeding betalen en opdraaien voor de kosten van de rechtszaak: bij elkaar 1,6 miljoen euro.

De Spice Girls waren in hun glorietijd in zee gegaan met de Italiaanse fabrikant Aprilia. Het sponsorcontract bepaalde dat de fabrikant een afbeelding van de popgroep mocht aanbrengen op een van zijn scooters. Kort nadat het contract was afgesloten, stapte Gerri Halliwell (Ginger Spice) uit de groep. De Italianen bleven vervolgens met een voorraad scooters zitten.

Het hof bepaalde donderdag dat de Spice Girls Aprilia hadden misleid. De advocaten van de meidengroep voerden aan dat er destijds geen aanleiding was om aan te nemen dat het gezelschap uit elkaar zou vallen. Het Londense High Court stelde de Italiaanse fabrikant een jaar geleden al in het gelijk.