AMSTERDAM - Daniëlle Oerlemans had eigenlijk wel wat langer in Los Angeles willen wonen. Dat zegt ze deze week in een openhartig interview met Beau Monde. In het tijdschrift vertelt ze dat ze wel even moest slikken toen ze besloten om weer in Nederland te gaan wonen.

"Ik was net klaar met de verbouwing van ons huis in Los Angeles. Ik dacht dat we eindelijk rust in de tent zouden krijgen - dit was de vierde verbouwing waarop ik toezicht hield, sinds ik met Reinout ben - maar niets is minder waar", zegt Oerlemans deze week.

Ze voegt daaraan toe dat ze best nog wel wat langer in Los Angeles had willen blijven. "Inmiddels zijn de eerste belangstellenden komen kijken. Dat doet best pijn, omdat je je ziel en zaligheid in het huis hebt gestoken."

Verhuisdozen

Sindskort woont het gezin Oerlemans met de kinderen in Laren, maar voor hoe lang dat is weet ze nog niet. "Je zult mij niet horen orakelen 'we gaan voorgoed terug naar Laren'. Zulke dingen kan ik niet zeggen met die man van mij. Misschien vertelt Rein me morgen dat we naar Barcelona gaan. Dan pak ik onze spullen weer in de verhuisdozen en ga gewoon."

Reinout Oerlemans gaf onlangs nog in Story toe dat zijn huwelijk met Daniëlle flink onder druk heeft gestaan. "We hebben het heel erg moelijk gehad", zo zei hij in een interview.

Regie

Dat kwam vooral omdat de regisseur in Los Angeles ontzettend druk was met de Amerikaanse vestiging van zijn productiebedrijf Eyeworks. Toen hij zich ook nog eens ging bezighouden met de regie van 'Komt een vrouw bij de dokter', bleek er niet zo veel tijd meer over te zijn voor zijn gezin.

Oerlemans steekt zijn lof voor zijn vrouw niet onder stoelen of banken. "Al die tijd is ze achter me blijven staan. Haar vertrouwen was oneindig. Daar heb ik bewondering voor. Je moet het maar willen dat je vent zoveel werkt als ik."