MIAMI - Het wil maar niet rustig worden rond topgolfer Tiger Woods. De Amerikaanse superster stond dinsdag opnieuw in het middelpunt van de belangstelling.

Een blonde vrouw werd per ambulance midden in de nacht vanuit de kapitale villa van Woods in Florida naar het ziekenhuis gebracht.

Later bleek het niet om de echtgenote, maar om de schoonmoeder van de geplaagde sportmiljardair te gaan. Volgens een woordvoerder van de kliniek klaagde Barbro Holmberg over hevige buikpijn.

De toestand van Zweedse vrouw was stabiel, zo liet de zegsman weten. De voormalige minister in de Zweedse regering mocht in de loop van de dag weer naar huis.

Opspraak

Woods raakte eerder in opspraak na een bizar auto-ongeluk op zijn landgoed, waarbij hij 's nachts met zijn terreinwagen een dubbele aanrijding veroorzaakte. Hij liep daarbij snijwonden in zijn gezicht op.

Daarna doken allerlei verhalen over mogelijke huwelijksproblemen en buitenechtelijke affaires. Volgens aanhoudende geruchten zou zijn woedende vrouw Elin Nordegren, een voormalig fotomodel, Woods in de gewraakte nacht met een golfclub achterna hebben gezeten.

Aantijgingen

De steenrijke golfer verontschuldigde zich nadien publiekelijk voor zijn gedrag. Hij noemde de aantijgingen eerst ''ziekelijke'' verhalen, maar gaf later toe dat hij zijn gezin (met twee kinderen) en familie in de steek had gelaten.

''Het spijt me verschrikkelijk dat ik over de schreef ben gegaan.'' Daarmee gaf hij zijn ontrouw min of meer toe.