AMSTERDAM - Ze stonden als één vrouw achter haar. De vijf overgebleven Dolly Dots steunden Ria Brieffies tijdens haar ziekbed waar ze konden en omringden haar familie, ook na haar overlijden, met alle zorg.

Zangeres Ria Brieffies overleed op 20 juli 2009 in haar woonplaats Westerland op 52-jarige leeftijd.

Eind 2008 werd bekend dat Brieffies ongeneeslijk ziek was. Ze leed aan longkanker. In datzelfde jaar trokken de Dots nog langs verscheidene concertzalen met hun Goodbye For Now Tour.

In 2007 maakte de meidengroep, van inmiddels zes volwassen vrouwen, een comeback. In mei 2007 verzorgden ze drie concerten voor een uitverkocht Ahoy.

Hoogtepunt

De Dolly Dots, behalve Brieffies bestaande uit: Patty Zomer, Angela Groothuizen, Angéla Kramers, Esther Oosterbeek en Anita Heilker, beleefden het hoogtepunt van hun roem in de jaren tachtig. Hun grootste hit was Love me just a little bit more.

''We zijn diep geraakt door het overlijden van Ria. Ze was niet alleen een mede-Dolly Dot, maar vooral een geweldige mooie vriendin. We zijn blij met de tijd die ze nog heeft gehad sinds de diagnose, maar we zullen haar verschrikkelijk missen. We troosten ons met de gedachte dat Ria zo veel moois gedaan heeft en voor zo veel mensen iets speciaals betekende. Dat was goed te zien aan de ontelbare reacties op de weblog die ze op haar website bijhield. We willen haar familie en vrienden heel veel strekte toewensen'', aldus de Dolly Dots na het overlijden van hun collega en vriendin.

Bands

Brieffies werd op 23 februari 1957 in Lutjebroek geboren. Na en tijdens haar opleiding tot doktersassistente zong ze bij diverse bands. Toen de Dots in 1988 uit elkaar gingen, ging Ria voor korte tijd verder als solozangeres.

Nadat ze de showbizz in de jaren negentig de rug toekeerde, opende ze een praktijk voor voetverzorging.

Brieffies liet een echtgenoot, een zoon en een dochter na.