BLACKPOOL - De Britse koningin Elizabeth heeft maandagavond in The Opera House Theatre in Blackpool een gala-avond bijgewoond waarbij optredens waren van artiesten als Lady Gaga, Bette Midler, Michael Bublé en ook André Rieu.

De koningin was zeer te spreken over de prestaties van de Limburgse violist, liet het management van Rieu dinsdag weten.

''Een optreden voor de koningin van Groot-Brittannië en het podium mogen delen met zulke grote sterren, dat is een ontzettend grote eer'', aldus Rieu dinsdag.

Mijlpaal

''Dit is weer een nieuwe mijlpaal in mijn carrière! Ik heb de koningin even de hand geschud en gesproken. Ze was erg vriendelijk en vertelde me dat ze erg had genoten van de mooie melodieën.''

The Royal Variety Performance is een jaarlijkse gala-avond, die sinds de oprichting in 1912 traditiegetrouw wordt bijgewoond door leden van het Britse koningshuis. Rieu mocht maandag optreden in aanwezigheid van koningin Elizabeth II en haar man prins Philip.

Op 16 december wordt het concert uitgezonden op de Britse tv-zender ITV. Naar verwachting gaan daar ongeveer 12 miljoen mensen naar kijken, denken de tv-makers op basis van eerdere ervaringen. Presentator van de avond was de Britse komiek Peter Kay.

Goldberg

De Amerikaanse artieste Whoopi Goldberg was ook aanwezig. Zij trad er op met de cast van de musical Sister Act. ''Ik heb erg genoten van het optreden van André Rieu en heb met hem afgesproken dat ik in juni van zijn show in New York kom genieten'', aldus Goldberg.

Lady Gaga

Ook Lady Gaga heeft na afloop van haar optreden tijdens de Royal Variety Performance met koningin Elizabeth gesproken. De controversiële zangeres had haar show in Blackpool vanwege het koninklijke bezoek aangepast.

Nepbloed

De 'zelfmoordpoging' liet de excentrieke ster voor de gelegenheid achterwege. Hierbij doet de 23-jarige Amerikaanse alsof ze zichzelf steekt en zit ze onder het nepbloed. Ze maakte een buiging, maar waar de twee het over gehad hebben is niet bekend.

"Dat is privé", vertelde de zangeres tegen de Britse krant Telegraph. Ze had het nummer 'Speechless' ten gehore gebracht.

Lady Gaga was gekleed in een rode leren outfit en had grote rode cirkels make-up rond haar ogen.