HILVERSUM - De elf finalisten van de musicaltalentenjacht Op zoek naar Mary Poppins brengen zondag een eerbetoon aan chansonnier Ramses Shaffy, die afgelopen dinsdag overleed.

De potentiële gouvernantes zingen in de eerste liveshow de nummers 'Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder' en Wij zullen doorgaan.

Niet alle kandidaten mogen echter doorgaan naar de volgende ronde. In de eerste liveshow vallen twee kandidaten af.

De actrices die de minste stemmen krijgen van het publiek, strijden tegen elkaar in een sing-off. Daarna beslist musicalgoeroe Willem Nijholt wie er door mag naar de volgende ronde. Rond de klok van half elf volgt weer een sing-off waar een tweede musicalster in spe het veld moet ruimen.

Populariteit

Op het internetforum van de musicaltalentenjacht brengen fans de populariteit van de kandidaten al in kaart. Op vrijdag had Noortje Herlaar al een flinke voorsprong genomen op haar concurrenten. De blondine speelde eerder de rol van Lisa Houseman in Dirty Dancing.

De liveshows van Op zoek naar Mary Poppins lopen tot en met 24 januari. De kaarten zijn al uitverkocht. Dat lijkt in tegenspraak met de kijkcijfers van de eerste aflevering. Die trok 971.000 kijkers, zo bleek dinsdag uit gegevens van de Stichting KijkOnderzoek (SKO), wat voor een talentenjacht niet heel veel is.

Het is de derde keer dat de AVRO via een televisieprogramma op zoek gaat naar musicaltalenten. Eerder vond de omroep acteurs die in de huid van Evita en Joseph kropen. De musical Mary Poppins won twee Olivier Awards in Londen en een Tony Award in New York.