Op NU.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Party, Privé, Story en Weekend. Met daarin deze week een kokende Marco, Maxima’s royale spaarpot, het modaal-huis van Bas en Babette en de schonkige schouders van Marilène. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Laatst meldde Irene Moors nog verheugd dat ze was afgevallen. Door haar drukke werk had ze geen tijd om te snoepen.

Zo’n tien kilo lichter verscheen ze op de rode loper. Toch heeft ze wel een schoonheidsgeheimpje. Aan tv-vriend Carlo liet ze weten dat ze al jaren corrigerende onderbroeken draagt. Carlo reageerde geschokt: zoiets vertel je toch niet op tv?

Maar Irene zit er blijkbaar niet mee dat ze een okselslip moet dragen om strakke billen te krijgen. Heel Holland mag dus weten hoe zij aan haar kokette achterkant komt.

BN-huis

In Weekend staat wekelijks een vragenrubriek. Daarin de vraag: hoeveel verdien je? Bijna geen enkele BN’ner geeft antwoord op die vraag. In het geval van Bas Westerweel en Babette van Veen kan het in elk geval niet héél royaal zijn.

Zij hebben hun huis in Maarssen in de verkoop gezet voor E 427.500,-. Aan hypotheek ben je daarvoor krap 1500 per maand kwijt, dat moeten ze toch wel bij elkaar kunnen zingen, schrijven en dansen?

In elk geval leuk om even binnen te gluren bij een BN-stel dat nu eens niet in een miljoenenvilla à la Gordon of Borsato woont.

Caloriebom

Over Borsato gesproken…’Elk nadeel heb se voordeel’, blijkt weer eens. Door het gedoe met zijn failliete bedrijf heeft Marco meer tijd voor thuis.

Eindelijk kan hij weer eens lekker koken voor zijn gezin. Wat zou een voormalig restaurantkok in elkaar draaien, vragen we ons af.

Het blijkt heel gewoon pasta met kip, boursin en spinazie te zijn. ‘Daar ben ik echt verzot op,’ smult de zanger. Niet bepaald een calorie-arm gerecht. Voor het slanke lijntje van Leontine is het misschien beter als Marco weer vaak aan het werk gaat.

Roya(a)l spaarpotje

Ze zijn koud weg uit Mozambique, of Alexander en Maxima speculeren alweer in Argentinië. Ditmaal hebben ze twee stukken grond gekocht. Die staan op naam van Maxima en Weekend vraagt zich af hoe ze aan het geld komt.

De kavels kosten zo’n 5 miljoen en dat kan de prinses niet gespaard hebben van haar staatstoelage.

Ook haar ouders zijn niet zo bemiddeld dat ze dit hun dochter hebben toegestopt. Het blad vermoedt dan ook dat Maxima een soort ‘bruidsschat’ heeft gekregen toen ze Alex trouwde. Hiermee kan ze zelf aankopen doen en investeren. Riskant, want straks heeft de dominante dame Alexander echt nergens meer voor nodig.

Schonkige schouders

Prinses Marilène is altijd al lang en slank geweest. Maar volgens Party is ze nu wel erg dun. Het blad plaatst foto’s van de prinses in een avondjurk. Daarop is te zien hoe haar schouderbladen uitsteken.

Broodmager’ kopt het blad geschokt. Zou ze anorexia hebben? Of een stofwisselingsziekte? Of een schildklieraandoening? Alle vreselijke oorzaken passeren de revue.

Tot het blad uiteindelijk concludeert dat ze gewoon een slank figuur heeft en "dik tevreden is met haar meisjesachtige gewicht". Maar de redacteur heeft in elk geval weer een bladzij onzin volgeschreven.

Dure ruzie

Als Reinout Oerlemans binnenkort naar Laren terugkeert, kan hij meteen naar een advocaat. In zijn dure dorpje woedt namelijk een heuse burenruzie. In NRC handelsblad en deze week in Party staat een artikel over hoe de rijken elkaar de tent uitvechten.

Ook Reinout blijft niet gespaard. Zijn buurman wil een bejaardenflat bouwen op zijn terrein. Die zou dan uitkijken op de tuin van de Oerlemansjes.

Paniek natuurlijk: als je een huis van 5 miljoen euro hebt, wil je geen glurende buren. En zeker geen bejaarden achter hun geraniums! De zaak is dan ook bij de rechter gedeponeerd. Party grapt dat Reinout er later een film over kan maken. De titel? ‘Komt een man bij de rechter…’