AMSTERDAM - Tiger Woods doet er alles aan om zijn huwelijk met Elin Nordegren te redden. De topgolfer, die deze week toegaf 31 maanden lang een affaire te hebben gehad met serveerster Jaimee Grubbs, is om die reden in relatietherapie gegaan met zijn vrouw.

De 33-jarige Woods en de 29-jarige Nordegren hebben zich verschanst in hun woning te Florida, waar ze meerdere keren per dag gesprekken hebben met een relatietherapeut, zo meldt het Amerikaanse tijdschrift People vrijdag.

Zelfs hun beider moeders zijn bij de therapie betrokken. De moeder van de golfer, Kultida Woods, zegt dankbaar te zijn dat de twee kinderen van haar zoon nog te jong zijn om mee te krijgen wat er gaande is. "Dit verhaal is geschiedenis op het moment dat ze oud genoeg zijn om er kennis van te nemen."

Affaire

Woensdag sprak Woods zich voor het eerst openlijk uit over alle gebeurtenissen van de afgelopen week. Die begonnen nadat de golfer vorige week vrijdag een merkwaardig auto-ongeluk kreeg. Diverse media speculeerden na het ongeval dat een buitenechtelijke affaire van Woods de aanleiding zou zijn voor de crash.

Woensdag liet Woods op zijn website weten dat hij "zijn familie heeft teleurgesteld".

Spijt

''Ik heb mijn gezin in de steek gelaten. Het spijt me verschrikkelijk dat ik over de schreef ben gegaan'', aldus Woods.

''Ik heb mijn waarden verloochend en me niet gedragen zoals mijn familie verdient.'' De beste golfer van de wereld vroeg de media hem met rust te laten om zijn gezin 'achter gesloten deuren deze problemen te laten oplossen'.

Woods reed vorige week vrijdag met zijn auto eerst tegen een brandkraan en daarna tegen een boom. De eerste sportmiljardair ter wereld hulde zich na het incident aanvankelijk in stilzwijgen.

Tiger Woods in therapie