AMSTERDAM - Charlie Dée mag dan veel succes hebben in haar muzikale carrière, daar ging wel een heftige periode aan vooraf. Tijdens haar opleiding aan het conservatorium ging het steeds slechter met de zangeres, en belandde ze zelfs in een psychiatrische inrichting.

In een openhartig interview met Viva vertelt Dée dat ze op het conservatorium continu de grond in werd geboord.

"Ik zat niet lekker in mijn vel, maar vanaf dat moment ging het snel bergafwaarts met me." De zangeres werd kort daarna opgenomen. "Dat is het slechtste geweest wat me ooit is overkomen", zegt Dée in het tijdschrift.

"In het begin vond ik het geweldig in die inrichting. De eerste twee weken heb ik alleen maar geslapen, ik was totaal uitgeput. Maar uiteindelijk was het echt de hel daar."

Depressief

Toen ze na een half jaar uit de inrichting ontslagen werd, was de muzikante depressief. "Ik wist niet meer wat ik moest met de wereld en met mezelf. Ik ben voor drie maanden een klooster ingegaan. Daar ben ik erachter gekomen dat ik heel ver van mezelf afstond."

Inmiddels zit Dée weer goed in haar vel, hoewel ze beaamt dat ze nog steeds hard aan zichzelf werkt. "Inmiddels weet ik wel hoe ik met mezelf moet omgaan", aldus Dée. "Liedjes schrijven is voor mij een echte uitlaatklep."