RIJSWIJK - Ramses Shaffy heeft omstreeks 1975 pater Wim Tepe, die werkte in de Dominicuskerk in het centrum van Amsterdam, uit een coma gewekt.

Dat schrijft pater Jan Nieuwenhuis, nog steeds werkzaam in de Dominicus, op de website van de Nederlandse paters dominicanen.

De dinsdag overleden zanger en acteur kwam met zijn harmonica naar het ziekenhuis waarin de pater dominicaan na een hersenbloeding was opgenomen, en heeft de hele nacht naast het bed zijn liedjes gezongen.

Tot verbazing van velen ontwaakte Tepe. De pater heeft daarna altijd gezegd dat Ramses hem tot leven had gewekt.

Vriendschap

Tepe was sinds 1964 teamleider van de pastores van de Dominicusparochie. Hij kende de zanger, omdat die wel eens in de kerk kwam. Volgens Nieuwenhuis voelden Tepe en Ramses zich zo met elkaar verwant dat er misschien wel van een vriendschap kon worden gesproken.

Bij één gelegenheid schoof Shaffy tijdens de preek Tepe even opzij om zelf te gaan preken. Tijdens een paasviering las Ramses het scheppingsverhaal uit het eerste bijbelboek, Genesis, voor.

De lezing werd afgewisseld met een lied dat de bekende componist van kerkliederen Bernard Huijbers net had voltooid: 'Toen werd het avond en morgen, de eerste dag'.