AMSTERDAM - Met de onverwachte terugkeer van Gordon en Gerard Joling naar de Toppers lijkt deze succesformatie weer tiptop in orde.

Niet alleen is Gordon weer terug, nadat hij er in september de brui aangaf. Maar zelfs liet de vorig jaar vertrokken Gerard Joling zich overhalen terug te komen om een kwartet te vormen.

Sinds het vertrek van Gordon, die vlak na het Eurovisiesongfestival in Moskou vertrok, was het management naarstig op zoek naar een opvolger.

''Na de breuk met Gordon in september hebben we heel goed geluisterd naar het publiek'', verklaart manager Benno de Leeuw de terugkeer van de beide zangers.

''Het unieke van de Toppers in Concert moest absoluut overeind blijven. Het publiek weet inmiddels wat het mag verwachten en dus moet je geen grote veranderingen doorvoeren.''

Geen opvolger

De overgebleven Toppers Jeroen van der Boom en René Froger wilden helemaal geen opvolger voor Gordon. Ze wilden de Toppers graag voortzetten met of Gordon of Gerard Joling en het liefst met allebei. ''Dus vroegen we allereerst Gordon om terug te komen'', aldus De Leeuw.

Overhalen

De afgelopen is er achter de schermen druk overleg geweest en liet Joling zich uiteindelijk overhalen. Verrassend, omdat hij eerder had aangegeven niet beschikbaar te zijn. René vroeg Gerard Joling om terug te komen.

''Ik heb toen gezegd dat ook Gordon moest terugkeren. Ik heb altijd vreselijk genoten en moet altijd erg lachen met Goor (Gordon), aldus 'Geer'.

''Na mijn vertrek vorig jaar heb ik in mijn emotie dingen over Gordon gezegd, die ik beter niet had kunnen zeggen. We begraven nu het verleden, drinken er een lekkere borrel op en zeggen er verder niets meer over. En met zijn allen maken we er een geweldig feest van in 2010!''.

Gastoptreden

De Toppers ontstonden in 2005 per toeval tijdens een gastoptreden van Geer en Goor bij René Froger. Het bleek een succes en het drietal groeide uit tot het eerste Toppers in Concert-spektakel in de Amsterdam Arena.

Het drietal, gekleed in glitterpakken en verantwoordelijk voor tientallen meezinghits, bleek een succesformule en meerdere concerten volgden.

Songfestival

Vorig jaar verliet Joling de groep na onenigheid met SBS6 en ruzie met Gordon. Hij werd toen opgevolgd door Jeroen van der Boom die met de Toppers deelnam aan het songfestival in Moskou. De groep eindigde op de 17e plaats.

De nieuwe Toppers als kwartet zijn 22 mei 2010 te zien in Amsterdam Arena. De landelijke kaartverkoop start 14 december.