AMSTERDAM - Jake Gyllenhaal en Reese Witherspoon zijn nog steeds een stel. Dat beweren althans hun woordvoerders tegenover People. Het gerucht ging dit weekend dat het beroemde Hollywoodkoppel er een punt achter gezet had.

"Er klopt niets van het verhaal", zeggen woordvoerders Nanci Ryder en Carrie Byalick tegenover het Amerikaanse tijdschrift. "Ze zijn nog steeds samen."

Een bron in de nabijheid van Witherspoon (33) liet dit weekend weten dat de actrice en haar vriend uit elkaar waren. Een reden voor de breuk werd niet gegeven.

Witherspoon en de vijf jaar jongere Gyllenhaal speelden in 2007 samen in de film 'Rendition'. Pas in 2008 werd bekend dat de twee officieel een stel waren.

Kippen

Vorige maand leek alles nog koek en ei te zijn. In het tijdschrift InStyle liet Witherspoon weten: "We brengen de weekenden vaak buiten Los Angeles door, in Ojai, waar ik een boerderij heb. We hebben kippen en we kweken komkommers en tomaten. Ik ben er dol op. Het doet me denken aan de plaats waar ik opgroeide in Tennessee."