AMSTERDAM - De 23-jarige Belgische Els Smekens is de winnaar van het televisieprogramma 'So you think you can dance'.

Els krijgt 20.000 euro mee naar huis, een dansopleiding in het buitenland naar keuze en een optreden in de musical Hairspray. De Rotterdammer Angelo moest het afleggen tegen de Belgische.

De presentatoren lieten het zondagavond tijdens de zinderende live finale tot het laatste moment spannend. De Vlaamse 23-jarige Evelien viel als eerste af, de jury vond desondanks dat zij tijdens het programma het meest heeft geleerd.

Michael

Daarna moest de 22-jarige Michael uit Antwerpen het veld ruimen, zodat alleen Els en hiphopper Angelo nog overbleven.

De jury liet al een lichte voorkeur voor Els blijken. Zij is gespecialiseerd in modern en klassiek ballet.

Jury

De jury bestond uit: Dan Karaty, Roberto da Costa, Euvgenia Parakhina, Brahim, Nicky Vernieuwe en Jan Kooijman. In het tweede seizoen van 'So you think you can dance' was het voor het eerst dat ook de Belgen mee konden doen.

Dat een deelname aan 'So you think you can dance' een danser geen windeieren legt, bewijst Timor Steffens. De hiphopper eindigde vorig jaar als tweede, maar was een van de gelukkigen die met Michael Jackson mochten dansen.

'This is it'

Steffens is zelfs te zien in de film 'This is it' over de voorbereidingen van de comebackconcerten van de King of Pop. Ook veroverde hij een plekje in het hart van de familie Jackson.

Zo was Steffens bij de besloten begrafenis van Michael.

Paulovic

Het eerste seizoen van de dansshow werd gewonnen door Ivan Paulovich. Hij won een rol in de musical Footloose en een dansopleiding in de Verenigde Staten. In juli werd Paulovich ernstig ziek opgenomen in het ziekenhuis.

Hij had een longontsteking. En dag later werd de toen 19-jarige getroffen door een hartinfarct. In september was hij te zien in het dansprogramma Let's Dance, hij nam anoniem deel als 'The mask'.

Lezersfoto's

Bekijk lezersfoto's van de finale op NUfoto.nl

So you think you can dance