AMSTERDAM - Jan Smit en zijn vriendin Liza hebben hun chihuahua Rex naar de dierenarts moeten brengen omdat het diertje ziek was. Een week later overleed de miniviervoeter.

Eerder waren er berichten dat het showbizzpaar het miniviervoetertje wegdeed vanwege tijdgebrek, maar dit ontkracht de Volendamse zanger resoluut.

"We moesten Rex noodgedwongen terug brengen naar de dierenarts van de kennel", schreef Jan zaterdag op zijn Twitterpagina.

November

"Helaas is Rex een week later overleden. Iets dat wij nog steeds zeer betreuren." Het nieuws dat het showbizzpaar een chihuahua kocht werd in november bekend gemaakt. Het hondje heeft vier dagen in Huize Smit mogen ronddartelen.

Jan is niet de enige bekende Nederlander die gecharmeerd is van een chihuahua. In de clip van 'Tuintje in mijn hart' pronkte Simon Keizer van het duo Nick & Simon met een chihuahua op zijn arm. Ook Gordon wordt regelmatig gespot met zijn hippe miniviervoeter Reus.

Paris Hilton

De chihuahua dankt zijn populariteit aan Paris Hilton, die jaren geleden al met haar Tinkerbell over de rode loper liep. De blondine heeft inmiddels weer genoeg van het viervoetertje.

De rijke hotelerfgename heeft onlangs een klein biggetje aangeschaft, dat luistert naar de naam Princess Pigelette.