ORLANDO - Topgolfer Tiger Woods is nog niet van de politie in Florida af. Agenten willen de nummer 1 van de wereldranglijst in het weekeinde nog een keer ondervragen over het merkwaardige ongeval met zijn Cadillac.

Topgolfer Woods werd na zijn auto-ongeluk op toepasselijke wijze door zijn vrouw uit het wrak bevrijd. Ze sloeg met een golfclub de achterruit van de auto in en trok hem uit het voertuig.

De 33-jarige Amerikaan raakte hierbij, in de nacht van donderdag op vrijdag (plaatselijke tijd),  gewond.

Brandkraan

Woods reed met zijn terreinwagen om 02.25 uur bij het verlaten van het erf rond zijn villa in Windermere tegen een brandkraan. Daarna botste hij op een boom op het terrein van zijn buurman.

Zijn vrouw Elin Nordegren zou hem uit de wagen hebben getrokken. Om haar halfbewusteloze man te bevrijden, zou ze met een golfclub de achterruit van de auto hebben ingeslagen.

Ziekenhuis

Volgens de politie was er bij Woods, die in het ziekenhuis moest worden behandeld aan snijwonden in zijn gezicht, geen sprake van alcoholmisbruik. Ook zou hij niet te hard hebben gereden.

Toch wekt het incident rond Woods nog enkele vragen op waarop ook de politie in Florida graag het antwoord zou willen hebben. Waarom wilde de bestverdienende sportman aller tijden (ruim 1 miljard dollar) midden in de nacht de echtelijke woning verlaten?

Waarom reed hij tot twee keer toe vlak bij zijn huis tegen een stilstaand object aan? En waarom duurde het liefst dertien uur voordat het management van Woods met een verklaring kwam?

Superster

Daarmee werden alle geruchten in de nationale en internationale media uit de wereld geholpen over de mogelijk zware verwondingen van de superster.

Twee dagen voor het eenzijdige auto-ongeluk bracht een Amerikaanse sensatiekrant een verhaal over Woods en een mogelijke affaire met een gastvrouw in een exclusieve club in New York.

''We gaan op dit moment uit van een gewoon verkeersongeval'', liet een woordvoerder van de politie in Florida weten. ''We denken niet aan een huiselijk probleem.''

Aangeslagen indruk

De plaatselijke politiechef zei niets te weten over mogelijke spanningen in het huwelijk van Woods en zijn vrouw. Kort na het ongeval van haar man maakte Elin Nordegren volgens de politiebaas een geschrokken en aangeslagen indruk. ''Logisch. Het was haar echtgenoot die gewond op de grond lag.''

De onberispelijke Woods, de man die het golf veel dichter bij het grote publiek bracht, won tot dusver veertien Major-titels. Hij zou komende week voor de laatste keer dit jaar in actie komen bij een toernooi in Californië waarvan hij jaarlijks gastheer is.

Woods zou dinsdag daarover een persconferentie geven. Het is nog onduidelijk of de Amerikaan zijn afspraken voor komende week kan en zal nakomen.