AMSTERDAM - Jeroen van Koningsbrugge weet zeker dat er meer is tussen hemel en aarde. Zo is hij ervan overtuigd dat hij in zijn tienerjaren een ufo heeft gezien, zegt hij deze week in JFK.

Toen Van Koningsbrugge negentien was en op zijn zolderkamer in bed lag, zag hij een lichtflits in de tuin. De presentator werd vervolgens volledig ingestopt wakker.

Nee, hij heeft dat niet verzonnen om journalisten te voeren, benadrukt hij in het tijdschrift. "Ik zweer het op alles wat me lief is. En ik weet niet direct of ik ontvoerd ben, maar alles wat die nacht is gebeurd, is totaal onverklaarbaar. Ik maak vaker dat soort dingen mee."

Doodstil

Een andere kennismaking met het buitenaardse had hij tijdens een bootreis met vrienden in Griekenland. "Ik kon niet slapen en was een beetje irritant foto's aan het maken van mijn vrienden die op het dek lagen te pitten. Ineens was het doodstil. En ik kijk boven me en er hangt een gigantisch ding boven het schip. Diepzwart, en de lucht erachter was veel lichter."

Van Koningsbrugge maakte wel foto's, maar veel is er niet op te zien. "Je ziet gewoon een scherpe rand. Verder niks, want die flitser redde het niet."

Geesten

In het tijdschrift vertelt de presentator dat hij wel vaker vreemde dingen ziet. "Ik zie ook weleens personen, of geesten dan. En mijn vrouw zegt altijd voor de grap dat ik een halve alien ben, want als ik me verwond, dan genees ik altijd heel snel."

De JFK met het interview met Van Koningsbrugge ligt vanaf woensdag in de winkel.