AMSTERDAM - Het huwelijk van Reinout Oerlemans en zijn vrouw Daniëlle heeft de laatste tijd flink onder druk gestaan. Dat bekent de regisseur en programmamaker deze week in Story. "We hebben het heel erg moeilijk gehad", geeft Oerlemans toe.

Zo'n anderhalf jaar geleden verhuisde het stel met hun kinderen naar Los Angeles, waar Oerlemans zich bezighield met de Amerikaanse vestiging van zijn productiebedrijf Eyeworks. Daar ging veel tijd in zitten.

Toen Oerlemans zich ook nog eens stortte op de regie van de film 'Komt een vrouw bij de dokter', bleek er weinig tijd meer over voor zijn gezin.

"De film kreeg al mijn aandacht en dat ging ten koste van iets anders. Dan heb ik het echt over mijn huwelijk. Daan heeft behoorlijk wat voor haar kiezen gekregen", aldus Oerlemans in Story.

Dochtertje

Tijdens de opnames van de film werd daarnaast ook nog eens hun dochtertje Katelyn geboren. "Ik heb toen maar een paar dagen vrijgenomen. Ook omdat Barry Atsma, de hoofdrolspeler in de film, in dezelfde periode ook vader werd en hij niet meer dan een week vrij kon krijgen. Dan kan ik mezelf moeilijk meer dagen vrij geven."

Oerlemans geeft toe dat zijn vrouw Daniëlle in die periode overal alleen voor stond. "Ik vond het vreselijk, maar het was niet anders."

Lof

Inmiddels is het gezin terugverhuisd naar Nederland, iets wat hun huwelijk ongetwijfeld ten goede zal komen. Oerlemans heeft in iedergeval niets dan lof voor zijn echtgenote. "Al die tijd is ze achter me blijven staan. Haar vertrouwen was oneindig. Daar heb ik bewondering voor. Je moet het maar willen dat je vent zoveel werkt als ik."