HILVERSUM - RTL5 gaat vrijwel zeker het programma The Phone, dat maandagnacht in New York een Emmy won, uitzenden. Tot dusver werd het spelprogramma in Nederland uitgezonden door de AVRO (Ned. 3), maar het gooide daar geen hoge ogen.

RTL5 wil de show van onder anderen Beau van Erven Dorens een plaatsje geven op de zender.

Enig struikelblok kunnen de hoge productiekosten nog zijn. Het commerciële tv-station puzzelt nog op de financiering, bevestigde een RTL-woordvoerster dinsdag.

Als de partijen eruit komen is het de bedoeling om The Phone komend voorjaar bij RTL5 op de buis te krijgen.

Aanwijzingen

In het programma The Phone volgen deelnemers aanwijzingen die zij via een mobiele telefoon krijgen. Die deelnemers worden lukraak geworven door ergens in de openbare ruimte een telefoon te laten rinkelen.

Een verborgen camera filmt dat gerinkel. Diegenen die opnemen kunnen ervoor kiezen het spel te gaan spelen. Door uitdagingen aan te nemen kunnen zij geldprijzen winnen.

Emmy

The Phone is ontwikkeld door het productiehuis Park Lane. The Phone won de prestigieuze tv-prijs in de categorie 'non-scripted entertainment'. In dezelfde categorie won vorig jaar De Grote Donorshow van BNN. Ook Peter R. de Vries won recentelijk namens Nederland een Emmy Award.

Hij zegevierde in New York met zijn reportage met de verborgen camera over Joran van der Sloot.