RIJSWIJK - De afscheidstournee van Bassie en Adriaan gaat niet door. Adriaan, de acrobaat van het komische duo, wordt de komende tijd in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam bestraald. Hij lijdt aan speekselklierkanker en het gezwel in zijn mond lijkt in tegenstelling tot eerdere berichten toch niet helemaal verdwenen. Dat laat de acrobaat op zijn website weten.

"Wij zongen vroeger liedjes met de tekst: na regen komt zonneschijn. Maar helaas kan het ook gebeuren dat er na zonneschijn weer een paar regendruppels vallen en dat is deze week gebeurd", schrijft Adriaan aan zijn 'vriendjes en vriendinnetjes'. Eerder leek het gezwel door de operatie voor 99 procent zekerheid verdwenen, maar na grondig onderzoek bleek toch nog een deel aanwezig.

Aangezien de behandeling nadelige gevolgen heeft voor Adriaan's mond en tong kunnen de geplande afscheidsvoorstellingen niet doorgaan. Die stonden gepland voor 2, 3 en 4 januari in Rotterdam. Het komische duo blijft positief en kijkt of ze de voorstellingen een paar maanden vooruit kunnen schuiven. En, besluit Adriaan zijn brief, "wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen".