AMSTERDAM - De Indiase actrice Shilpa Shetty is getrouwd. De Bollywoodster stapte zondag in het huwelijksbootje met de Londense miljardair Raj Kundra. De bruiloft was het hoogtepunt van de festiviteiten die twee dagen duurden.

Shetty werd bekend door haar deelname aan het Britse Celebrity Big Brother in 2007. De actrice kuste later dat jaar openlijk met de Amerikaanse filmster Richard Gere, waarna grote commotie ontstond in India. Daar is het tonen van affectie in het openbaar taboe.

In Big Brother was Shetty het doelwit van de inmiddels overleden Jade Goody. Zij beledigde de Bollywoodster meermaals, wat tot grote ophef leidde bij de kijkers. Ondanks de pesterijen won de actrice het programma wel.

Traditioneel

Shetty en Kundra trouwden in het bijzijn van vrienden en familie tijdens een traditionele hindoestaanse ceremonie in Khandala in het westen van India. Volgens de Britse krant Daily Mail was de 34-jarige Shetty gekleed in een rode sari met kettingen vol diamanten en smaragden. Haar man droeg een kastanjebruin gewaad met gouden borduurwerk en een tulband.

"Dit is het moment", schreef Shetty zondag op haar weblog. "Mijn leven staat volledig op zijn kop in de aanloop naar het huwelijk, maar alles is in orde", liet de actrice opgelucht weten. Shetty zegt uit te kijken naar het moment dat ze haar fans kan ontmoeten onder haar nieuwe naam.