LONDEN - Schrijfster Helen Fielding die met haar personage Bridget Jones een hele generatie alleenstaande vrouwen vertegenwoordigde, is zwanger. De 43-jarige Britse bevestigde dinsdag dat zij en haar vriend, de Amerikaanse comedyschrijver Kevin Curran, in februari een kind verwachten. Dat schrijft de Britse krant The Daily Telegraph woensdag.

Fielding werd schatrijk door haar boek Bridget Jones's Diary (1997), dat verhaalt over een alleenstaande dertiger en haar gevecht met caloriën, sigaretten, drank en mannen. Drie jaar later verscheen deel twee: The edge of reason. Het eerste boek werd in verfilmd en leverde Renee Zellweger, die hoofdpersoon Bridget vertolkte, een Oscar-nominatie op.

Net als de heldin in haar boeken, volgens velen haar alter-ego, ontmoette Fielding vier jaar geleden haar Mr Darcy. Het stel woont in een huis van circa 1 miljoen dollar in de heuvels van Hollywood in Los Angeles.

In november verschijnt een nieuw boek van de Britse schrijfster. Olivia Joules and the Overactive Imagination is een meisjesachtige spionthriller. De hoofdpersoon lijkt in het niets op Bridget Jones, verklapte de uitgever. "De heldin is een glamourblondine die Prada-kleding draagt en geen man nodig heeft."