AMSTERDAM - Twee huizen van Nicolas Cage in New Orleans worden geveild. De acteur kon de hypotheekschulden van de woningen niet meer betalen, meldt de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ.

De waarde van de twee panden wordt geschat op zo'n drie miljoen dollar, ruim twee miljoen euro. Eerder werd al bekend dat de acteur financieel in zwaar weer zit.

De 'National treasure'-acteur heeft een belastingschuld van ruim vier miljoen euro. Ook zou Cage een lening van meer dan een miljoen euro niet terugbetaald hebben.

Vorige maand klaagde de acteur zijn financieel manager aan. Cage eist ruim dertien miljoen euro van zijn manager, omdat hij zijn werk niet goed gedaan zou hebben.

Zwart zaad

De manager zou vele risicovolle vastgoedbeleggingen hebben gedaan, waardoor Cage uiteindelijk diep in de schulden kwam te zitten.

Het lijkt erop dat de 45-jarge acteur op zwart zaad zit, ondanks recente filmsuccessen als 'Knowing' en 'G-Force'. Volgens het tijdschrift Forbes verdiende Cage veertig miljoen dollar, ruim 26 miljoen euro tussen juni vorig jaar en juni dit jaar.