SLIEDRECHT - Maud Mulder heeft de titelrol te pakken in de nieuwe sprookjesmusical De Gelaarsde Kat. Haar tegenspeler is Geert Hoes, die de rol van molenaarszoon op zich neemt.

Van Hoorne Theaterproducties (Roodkapje, Hans & Grietje) brengt de familiemusical in het seizoen 2010-2011 op de planken.

Maud Mulder en Geert Hoes maakten vorig jaar bijna gelijktijdig hun musicaldebuut. Mulder vertolkte de hoofdrol van Roodkapje in de gelijknamige musical, terwijl Hoes debuteerde in Piaf.

In deze musical met Liesbeth List in de hoofdrol vertolkte hij de rol van Marcel Cerdan, de geliefde van Piaf. De acteur (GTST, Costa) en presentator (SBS, RTL) liet de zangsolo's in Piaf aan zich voorbijgaan. Eerder toonde Hoes zijn zangkunsten in de tv-show So You Wanna be a Popstar van SBS6.

Molenaar

De Gelaarsde Kat vertelt het verhaal van een molenaar die na een leven van hard werken besluit zijn bezittingen te verdelen onder zijn zoons. De oudste zoon krijgt de molen, de jongste de kat. Het lijkt een oneerlijke verdeling, totdat blijkt dat de kat geen gewoon diertje is.

De kat vraagt de molenaarszoon om een hoed en laarzen en belooft hem in ruil daarvoor de hand van de koningsdochter.

Op de website van Van Hoorne Theaterproducties staat dat het verhaal van het oorspronkelijke sprookje net als bij de musicals Roodkapje en Hans & Grietje wordt aangepast en aangevuld met verrassende elementen.