LOS ANGELES - De oud-advocaat van Michael Jackson gaat samen met een platenbaas die bevriend was met de King of Pop de nalatenschap van de ster beheren. Dat bepaalde een rechter in de Amerikaanse stad Los Angeles dinsdag.

Bezwaren tegen de aanstelling door de vader van Michael Jackson werden van tafel geveegd.

Joe Jackson (81) had een zaak aangespannen om de benoeming van de beheerders tegen te houden. Michaels advocaat John Branca en goede vriend John McLain zouden Jackson senior benadelen bij de verdeling.

De rechter maakte korte metten met dit verwijt. Hij zei: ''Meneer Jackson krijgt niets uit de nalatenschap, want dat was de beslissing van zijn zoon. Ik zie niet in hoe hij benadeeld is door de aanstelling van deze executeurs.''

Familie-uitkering

Joe Jackson wil een familie-uitkering die betaald wordt uit de erfenis. Hij claimt dat hij jarenlang indirecte steun ontving doordat hij geld kreeg van zijn vrouw Katherine, de moeder van Michael Jackson. Zij ontving geld van haar zoon, dat ze doorspeelde aan Joe.

Jackson senior vond daarom dat hij nu ook recht had op geld. Joe Jackson heeft het geld hard nodig omdat hij per maand 20.000 dollar (13.500 euro) uitgeeft, terwijl zijn uitkering maar 1700 dollar (1145 euro) bedraagt.

Vermogen

Het vermogen van Michael nam sinds zijn dood met 100 miljoen dollar (67 miljoen euro) toe doordat zijn film This is It een kaskraker is en de verkoop van zijn cd's explosief steeg.

De verwachting is dat voor het eind van het jaar nog een keer hetzelfde bedrag wordt bijgeschreven. In zijn testament liet hij zijn vermogen na aan zijn drie kinderen, zijn moeder en een aantal goede doelen.