AMSTERDAM – Tooske en Bastiaan Ragas zijn zes jaar bij elkaar en hun nieuwe kindje is op komst, toch was het begin van hun relatie niet makkelijk. “Ik ging niet zomaar weg bij de moeder van mijn kind en Tooske is niet in een vlaag van verstandsverbijstering getrouwd”, vertelt Bastiaan in Libelle.

“Er zal nog wel meer narigheid komen, maar op dit moment is het goed en genieten we van elkaar en ons gezin”, aldus het stel tegenover weekblad Libelle.

Toen het stel elkaar leerde kennen had Bastiaan net een kind gekregen en was Tooske nog geen jaar getrouwd.

“Het heeft anderhalf jaar geduurd voordat we accepteerden dat we verliefd op elkaar waren, maar toen we het zeker wisten gingen we er ook voor. Ik wist meteen dat ik met haar wilde trouwen en kinderen krijgen.”

Op z'n kop

Volgens Tooske hebben de twee hun totale leven op z’n kop gezet om bij elkaar te zijn. “Het was een moeilijke tijd waarin we allebei lang en diep hebben nagedacht: wat wil ik en wat vind ik belangrijk?”

Het koppel heeft op dit moment drie kinderen, waarvan één uit de vorige relatie van Bastiaan. Tooske probeert zo veel mogelijk bij Fien (1), Leentje (2) en Sem (7) te zijn. “Ik zou het vreselijk vinden als ik mijn kinderen alleen ’s avonds een uurtje zou zien.”

Bastiaan moet wel dingen laten voor zijn kinderen. Zo kan hij niet in musicals spelen omdat hij dan zes of zeven dagen per week weg is. “Je hoort me er niet over klagen, maar het gezin vooropstellen is niet altijd gemakkelijk.”

Dood

Na de moeilijke start zijn volgens Tooske en Bastiaan nu de vette jaren aangebroken. Toch kwam er twee jaar geleden wéér een kink in de kabel: Roef, de broer van Bastiaan kwam te overlijden.

“Het heeft er wel voor gezorgd dat ik onze relatie meer ben gaan waarderen. De manier waarop Tooske en ik leven klopt nu voor mij. Dat betekent: niet achteloos, niet gemakzuchtig en nóg bewuster zijn van ons geluk. Alles is zo weg, daar ben ik nu goed van doordrongen.”

Toekomst

De toekomst ziet Tooske rooskleurig in: “We zijn enorm benieuwd naar het nieuwe kindje, maar verder ben ik niet van doelen stellen. Ik maak mijn programma’s voor SBS6 en dat vind ik op dit moment geweldig om te doen.”

“Op nummer één staan absoluut de kinderen, maar het zou leuk zijn als mijn nieuwe album nu wel eens aanslaat”, voegt Bastiaan daar nog aan toe.

De Libelle ligt vanaf vrijdag in de winkels.