AMSTERDAM – Frans Bauer geeft niet veel om geld en juist wel om seks. Dat heeft de zanger verteld in een interview met tijdschrift Grazia. “Mensen die zeggen dat seks niet belangrijk is, zijn gestoord.”

“Seks is de ultieme vorm om elkaar te bewijzen hoeveel je van elkaar houdt”, aldus Bauer tegenover de Grazia. “Ik denk dat een mens niet zonder kan.”

Maar seks moet volgens de 36-jarige zanger wel binnen een relatie blijven. Bauer heeft dan ook geen drang om te experimenteren buiten de ervaringen met zijn vrouw Mariska om.

'Viespeukerij'

“Ik vind iemand die overspel pleegt een viespeuk”, aldus Bauer. “Als je voor elkaar gekozen hebt, moet je dat gewoon niet doen. Ik vind het viespeukerij en ik vind het vernederend voor je vrouw. Als Mariska zou vreemdgaan zou ik geen seconde meer bij haar willen zijn, en ik weet zeker dat dit andersom ook geldt.”

In het interview doet de volkszanger ook een boekje open over zijn financiële situatie. Zo stelt hij dat geld slechts een kleine rol speelt.

“De buitenwereld is er meer mee bezig dan ikzelf. Ik vind dat je je verdiensten als artiest moet laten terugstromen in de maatschappij. Ik kan geen 50.000 euro uitgeven aan een cabrio, maar wel aan een goed doel.”

Vijftien miljoen

Onlangs publiceerde tijdschrift Quote een lijst van de vijftig rijkste selfmade personen in Nederland. Bauer stond op nummer 41 met een vermogen van vijftien miljoen. Volgens de zanger is dit grote onzin: “Ik heb echt geen vijftien miljoen op mijn rekening staan. Volgens mij zit daar iemand met een dikke duim waar hij de hele dag flink op zit te sabbelen.”