AMSTERDAM - De 'bende van Hollywood' kwam zonder al te veel moeite binnen in de riante optrekjes van een aantal grote sterren.

Uit het politiedossier blijkt dat de jongeren in wisten te breken via openstaande deuren en ramen. Het groepje ging er vervolgens met een kapitaal aan kleding en juwelen vandoor.

De jonge dieven wisten op eenvoudige wijze in de huizen van de rich and famous te komen. Ook waren ze er zeker van dat de sterren op dat moment van huis waren.

Uit politiedocumenten waar het tijdschrift People uit citeert, blijkt dat de jongeren met een paar simpele zoekopdrachten op internet een heel eind kwamen.

De criminelen zochten op waar een ster woonde en wanneer hij of zij in het buitenland zat. Vervolgens brachten ze een bezoekje aan het onderkomen van de ster.

Sterren

Onder anderen sterren Orlando Bloom, Lindsay Lohan, Paris Hilton en Megan Fox zouden ten prooi aan de bende zijn gevallen, waarvan een 19-jarige vrouw het brein zou zijn. Ze wilde net als de sterren die ze bewonderde ook graag designerspullen in haar kast hebben hangen, aldus People.

In totaal maakte 'de bende van Hollywood' spullen ter waarde van ruim drie miljoen dollar, zo'n twee miljoen euro, buit. Een groot deel van de gestolen waar is teruggevonden, maar nog niet alles is terecht.

Verdachten

De politie heeft zeven verdachten in de leeftijd van 18 tot 27 jaar aangewezen. Mogelijk komen daar nog meer verdachten bij.

De 27-jarige man die de bijnaam 'Johnny Dangerous' kreeg omdat hij 'gewapend en gevaarlijk' zou zijn, heeft zichzelf inmiddels bij de politie gemeld. Hij zegt onschuldig te zijn.