LOS ANGELES - De Amerikaanse R&B-zangeres Rihanna (21) heeft voor het eerst openlijk gesproken over haar mishandeling door haar ex-vriend, zanger Chris Brown.

In de televisieshow Good Morning America zei ze dat Brown haar hoofd klem hield, beet, sloeg en bebloed en beurs achterliet.

De zangeres die voluit Robyn Rihanna Fenty heet, vertelde aan presentatrice Diane Sawyer dat ze op het moment van de aanval haar vriend niet herkende.

Black-out

''Het was niet dezelfde persoon die zei 'ik hou van je'. Hij had geen ziel in zijn ogen en had duidelijk een black-out.''

Rihanna zei dat een ruzie over een sms'je dat Brown ontving de aanleiding was voor de gewelddadige uitbarsting.

Excuses

De aanval vond plaats in februari toen Rihanna en de 20-jarige Brown samen in de auto zaten. De zanger bood daarna publiekelijk zijn excuses aan en het paar kwam zelfs weer even samen. Inmiddels zijn de twee definitief uit elkaar.

Rihanna zei hierover: ''Ik voel geen enkele behoefte meer om met hem samen te zijn.''

Privékwestie

Chris Brown zat net als veel andere Amerikanen voor de buis. De 'Forever'-zanger zag hoe zijn ex-vriendin Rihanna vertelde over zijn mishandeling eerder dit jaar. En hoewel hij achter haar besluit stond om met het verhaal naar buiten te treden, vindt Brown de zaak eigenlijk een privékwestie.

"Ik respecteer Rihanna's recht om het verhaal naar buiten te brengen, maar ik blijf bij mijn mening dat alle details privé zijn", vertelt hij aan muziekzender MTV.

Wensen

Toch zei Rihanna, ondanks alles, het allerbeste te wensen voor Brown. "Ik waardeer haar steun en wens haar het beste. Ik heb enorm spijt van wat ik heb gedaan en ik neem verantwoordelijkheid voor mijn daden", reageert Brown op de uitingen van zijn slachtoffer.

"Op dit moment leer ik van mijn fouten. Ik hoop ook dat mensen in dezelfde situatie leren van deze ervaring. Misbruik in welke vorm dan ook, is altijd fout. De rest laat ik aan God over", sluit Chris zijn verklaring af.