AMSTERDAM - De vervroegde terugkeer van Reinout Oerlemans en zijn gezin naar Nederland valt hem zwaar. Hij vond het een emotionele en moeilijke beslissing om terug te keren.

Hoewel familie Oerlemans liever in de Verenigde Staten zou zijn gebleven voelde de televisieproducent zich door de crisis genoodzaakt om terug te keren naar het hoofdkwartier van zijn internationale bedrijf Eyeworks.

De familie Oerlemans trok anderhalf jaar geleden naar Los Angeles en was van plan om daar drie jaar te blijven maar de financiële crisis dwarsboomde het Amerika-avontuur.

Tranen vloeien

"We hadden het hier prima naar ons zin maar het is beter om in deze tijden op het hoofdkwartier van Eyeworks te zitten", vertelde Oerlemans vrijdag tegen RTL Boulevard. "Het was behoorlijk emotioneel om deze stap te nemen, er zijn wel wat tranen gevloeid."

Het huis waar Reinout met zijn vrouw Daniëlle Overgaag en hun kinderen woonden was nog niet eens helemaal af. "Het zwembad was vorige week pas gevuld dus we hebben er nog niet van kunnen genieten."

Boekverfilming

Toch heeft Oerlemans de knop om kunnen zetten. "Er zijn ergere dingen in de wereld. Ik zie er ook wel weer naar uit om volop aan de slag te gaan in het hoofdkantoor."

Los van de verhuizing worden het spannende tijden voor Oerlemans. Hij maakte zijn debuut als regisseur van de boekverfilming 'Komt een vrouw bij de dokter'.

De film met onder anderen Carice van Houten en Barry Atsma is vanaf 26 november op het witte doek te zien. Sinds zijn nieuwe rol als regisseur heeft hij overigens een 'Steven Spielberg-baardje' laten groeien.