AMSTERDAM - David Hasselhoff verscheen donderdag in benevelde toestand bij de MTV Europe Music Awards.

De gevallen acteur bezocht Berlijn om een prijs uit te reiken. Toen hij de trap naar het podium beklom, was te zien hoe 'The Hoff' steun zocht om zijn balans te bewaren.

In zijn speech sprak de Baywatch-ster over de val van de Berlijnse muur. Aan de dubbele tong waarmee hij sprak was duidelijk te merken dat Hasselhoff een aantal borreltjes te veel op had.

Ook zijn styling liet te wensen over. De stropdas bij zijn chique glitterpak hing er slordig bij.

Verkeerde kant

Verschillende artiesten hintten met een grap naar het drinkgedrag van Hasselhoff. Zo riep de presentatrice van de avond, zangeres Katy Perry, richting de coulissen dat David vooral niet de champagne mocht opdrinken.

Worstelaar Batista benaderde Hasselhoffs drankprobleem positief en riep wel 'een feestje te willen bouwen' met hem.

Boze tongen beweren dat 'The Hoff' ook letterlijk de weg kwijt was. Hij zou de rode loper vanaf de verkeerde kant bewandeld hebben.

Amy Winehouse

Drie dagen eerder zou de 'Knight Rider' hebben geroepen dat hij op Amy Winehouse lijkt, de zangeres die bekendstaat om haar overmatige drugs- en drankgebruik.

Hasselhoff wordt al jaren in verband gebracht met overmatig drankgebruik. In 2007 dook een homevideo van zijn dochters op, waarop te zien is hoe hun laveloze vader hamburgers probeert te eten. De dronkenlap zegt op beeld te drinken wegens eenzaamheid en problemen.

Vorige maand werd de 57-jarige Hasselhoff nog opgenomen in een afkickkliniek nadat hij in ladderzatte toestand een arts had geslagen.