Op NU.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Party, Privé, Story en Weekend. Met daarin deze week dat Dries Roelvink z’n zoon promoot, Irene een snoepert is en Ruud de Wild een boete kreeg. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

We kennen hem als de vriendelijkste BN’ner ooit. Toch werd Frans Bauer laatst razend. In Privé vertelt Frans dat hij te keer ging in Pauw en Witteman.

Die laatste maakte een onaardige opmerking over fans van de zanger die in een rolstoel zitten. "Het liefst had ik met mijn vuist op tafel geslagen", briest de zanger. "Ik kookte echt van woede. Ik laat mijn fans niet beledigen."

Witteman bood snel zijn excuses aan. Frans: "Er zijn mensen die zeggen dat het hem van de regie in zijn oortje werd ingefluisterd." Toch accepteerde de boze Bauer de excuses. En kon er later weer om lachen. Gelukkig, zo kennen we ons Franske weer.

Dries promoot Donny

Zanger Dries Roelvink hoopt nog steeds op een grote hit. Omdat die uitblijft, heeft hij besloten zijn zoon in de strijd te gooien.

Donny Roelvink van 11 mag als ‘kind van een Bekende Nederlander’ meedoen met Kinderen dansen op het ijs. Dat vond hij leuk, totdat hij hoorde dat zijn vriendjes van ijshockey hem zouden zien trainen.

"Hij was bang dat zijn teamgenoten hem zouden uitlachen", vertelt pa. Voor ijshockeyers zijn pirouettes op kunstschaatsen natuurlijk niet stoer. Ma Roelvink is met het team gaan praten en nu durft Donny wel.

Volgens Story hoop Dries dat zijn zoon het beter zal doen dan hij; de zanger moest al snel de show verlaten.

Snoepert Irene

Presentatrice Irene Moors zag er erg goed uit bij de Beau Monde Awards. Wat blijkt: ze is maar liefst acht kilo afgevallen.

In acht weken tijd! Helemaal happy verklapt ze in Story dat ze geen dieet heeft gevolgd en zelfs niet heeft gesport. Werken, werken, werken, dat is het geheim. "Ik was gewoon te moe om te eten," vertelt ze. "Ik dronk één drankje en viel meteen in slaap."

De presentatrice hoopt dat ze na de drukke periode niet in haar oude gewoonte terugvalt. Ze snoept namelijk graag mee met de kinderen, van koekjes, chips tot speculaasbrokken. O, hoe herkenbaar voor de meeste moeders!

Dom cadeau

Toen Jan Smit met oorontsteking in het ziekenhuis lag, kwam Marco Borsato gezellig langs. Zijn die twee zo dik bevriend? Nou: Jantje trad op in Marco’s show, die met vrienden om het concert van Diana Ross te redden.

Ondanks zijn oorpijn beklom Jan het podium en daar wilde Marco hem blijkbaar voor bedanken. Privé weet wat er in het rode pakje zat waarmee Marco bij het ziekenbezoek werd gefotografeerd.

"Hé, een iPod!", reageerde Jan gevat. "Echt een fijn cadeau voor iemand met oorontsteking, Marco!" Ze moesten er samen gelukkig om lachen. Wij vragen ons af of het ding uit de Borsato cadeau-la voor noodgevallen kwam, of dat Marco hem zelf had uitgezocht?

Bellende Ruud

DJ Ruud de Wild is gekiekt toen hij een bekeuring kreeg. De radioman zat in zijn peperdure Porsche doodleuk met een telefoon aan zijn oor.

Privé giert het uit: carkits werden kort geleden nog als prijs weggegeven bij zijn eigen radiostation! Waarom heeft hij niet gewoon een handsfree-installatie aan boord? Wil de DJ geen gaten boren in het dashboard van zijn dure auto?

Ze doen vrouw Aafke een cadeautip aan de hand: er zijn er ook met een zuignap op het raam. De redacteur klom in zijn pen en rijmde alvast een Sinterklaasgedichtje voor Ruud: ‘Als je weer eens wilt bellen met je GSM, neem dan voortaan de tram.'

Drukke Maxima

Eigenlijk wilde Maxima meer tijd doorbrengen met haar gezin. Dat ze tóch een nieuwe functie accepteerde, verbaast Party. Waar haalt ze de tijd vandaan?

De prinses zit telkens in het vliegtuig naar weer een ander land. Eerst het weekeinde naar India, toen wat losse afspraken in Nederland en nu weer dagen in Mexico. En haar dochters dan? "Ik sta ingeroosterd als luizenmoeder", liet Maxima weten, die blijkbaar geen problemen ziet.

"Ook heb ik vrije dagen en middagen in mijn agenda om de klas later dit jaar te helpen met de Sinterklaasviering." Het roddelblad vindt het maar zozo. Thuis blijft nog altijd de beste plek voor een moeder, zelfs voor een prinses.