AMSTERDAM - Madonna heeft wederom voor opschudding gezorgd in Malawi. Eerder liepen de gemoederen hoog op door het adoptieproces van zoonlief David en later haar dochtertje Mercy uit Malawi. N\

Nu stonden ruim 140 boze dorpelingen op de plek waar Madonna een school wil laten bouwen, meldde Reuters donderdag.

De mensen uit het dorp Chinkhota eisen meer geld voor het land dat de overheid voor 99 jaar aan Madonna verhuurt.

Een districtscommissaris waarschuwde de mensen die het bouwproces van de school willen tegenhouden. "Als we het er niet over eens kunnen worden dat dit land van de overheid is, dat heb ik geen andere keuze dan de politie in te schakelen."

Bouw

De bouw van deze school ging vorige maand van start. De school waar vijfhonderd meisjes terecht kunnen, moet over twee jaar klaar zijn.

De kosten van de verbouwing worden geschat op vijftien miljoen dollar, ruim tien miljoen euro. De zangeres richtte in 2006 haar eigen liefdadigheidsinstelling in Malawi op. Raising Malawi komt op voor de Afrikaanse weesjes en bouwt onder meer scholen en weeshuizen.

Kinderen

Naast de 4-jarige David en 3-jarige Mercy heeft Madonna ook twee biologische kinderen. Dochter Lourdes kreeg ze samen het haar toenmalige fitnesstrainer en vriend Carlos Leon.

De 9-jarige Rocco werd geboren uit het huwelijk tussen Madonna en Guy Ritchie. De ster heeft momenteel een relatie met het 28 jaar jongere Braziliaanse model Jesus Luz.