AMSTERDAM - Rihanna schaamt zich dat ze bij haar toenmalige geliefde Chris Brown bleef, nadat hij haar mishandelde. "Het is gênant. Ik hield zoveel van hem dat ik terugging", vertelde de ster donderdag in de tv-show Good Morning America.

De popster deed voor het eerst op televisie een boekje open over de relatie na de mishandeling. De 20-jarige Brown werd op 8 februari in de boeien geslagen nadat hij Rihanna toetakelde in een auto.

De r&b-zanger bekende uiteindelijk schuld en kreeg een contactverbod opgelegd en een taakstraf. De politiemannen omschreven de mishandeling als een 'wrede aanval'. Brown heeft zijn liefje gebeten, en probeerde haar uit de auto te duwen en te wurgen

Verkeerd

Rihanna vertelde dat ze zich al snel realiseerde dat ze een rolmodel is voor veel jonge vrouwen. "Dat ik terugging naar Chris gaf een verkeerd signaal af. Ik wil niet dat meisjes door mij ook bij hun vriend blijven."

De zangeres noemde de beslissing die ze destijds nam 'egoïstisch'. "Ik had niet door wat voor een impact ik op jonge vrouwen kan hebben."

Russian Roulette

De popster benadrukte dat iedereen te maken kan krijgen met huiselijk geweld. "Ik ben sterk. Dit overkwam me, ik heb helemaal niets veroorzaakt", vertelde de zangeres. "Het kan iedereen overkomen."

Het televisieoptreden van de popster valt samen met het debuut van haar single 'Russian roulette' dat op haar aankomende album 'Rated R.' staat. Dit is haar eerste plaat sinds 'Good girl gone bad', die in 2007 werd uitgebracht.