AMSTERDAM - Een slechte dag voor Johan Vlemmix. De politierechter in Den Bosch veroordeelde de entertainer donderdag voor mishandeling.

Vlemmix' beroep op noodweer werd afgewezen. Hij kreeg een boete van tweehonderd euro opgelegd en moet het slachtoffer een schadevergoeding van vijftig euro betalen.

Vlemmix sloeg het mannelijke slachtoffer tijdens carnaval in Eindhoven in zijn gezicht. Volgens de Oranjefan zou de man aanstalten hebben gemaakt hem te slaan en handelde hij uit noodweer.

Psychische schade

Het slachtoffer eiste een vergoeding voor de psychische schade die hij, mede door de media-aandacht, zou hebben opgelopen. Het Openbaar Ministerie had een boete van vijfhonderd euro geëist.

Vlemmix vindt zijn veroordeling voor mishandeling 'absurd'.  "Ik ben het er niet mee eens en ga absoluut in hoger beroep", vertelt Vlemmix.

Strafblad

De zakenman zegt dat hij zich alleen maar wilde verweren tegen de aanvallende man, waarbij hij zijn belager op de lip raakte.

"Ik hou absoluut niet van agressie en geweld", aldus Vlemmix. "En het gaat niet om het geld, maar om het feit dat ik nu een strafblad heb." De entertainer is in overleg met zijn advocaat over de beroepszaak.