AMSTERDAM - Een verbrande haarpluk van Yvon Jaspers heeft bijna de nieuwste editie van het blad Miljonair tegengehouden. De presentatrice dreigde de Charity Issue te dwarsbomen nadat een van haar blonde lokken smeulde tijdens voorbereidingen voor een fotoshoot.

Het grote drama vond plaats tijdens de fotoshoot voor de Charity Issue van Miljonair. Zestien bekende Nederlanders die ambassadeur zijn van een goed doel gingen op de foto voor het blad.

Tijdens de shoot was er niets aan de hand, schrijft Miljonair-hoofdredacteur Onno Aerden op de website van het blad.

Daags nadat de kiekjes waren geschoten kreeg de redactie een berichtje van Jaspers' management.

"Paniek. Yvons haar is 'verbrand', meldde haar management. Hairstyliste Emy zou wat te gretig met de krultang hebben gespeeld", schrijft Aerden, die zegt 'verbluft' te zijn.

Kapperskosten

In eerste instantie eiste Jaspers een vergoeding van haar kapperskosten. Dat bonnetje besloeg 198 euro. Maar daarmee was de kous nog niet af. Daags na de behandeling kreeg de haarstyliste een mailtje.

"Yvon heeft er veel hinder aan ondervonden, nog steeds tijdens draaidagen en heeft veel meer kosten gemaakt en het is ook nog lang niet opgelost."

Tweede haarbehandeling

De Boer Zoekt Vrouw-diva wees twee schikkingsvoorstellen af. De styliste was bereid voor een tweede haarbehandeling op te draaien, maar dat was niet voldoende. Ook honderd euro extra kostenvergoeding was onvoldoende.

Jaspers wilde duizend euro extra kapperskosten en zei dat Miljonair niet met haar foto mocht verschijnen als de kapper niet werd betaald. "Dat komt slecht uit: de vrachtauto's rijden op dat moment al door het land om de oplage te verspreiden", schrijft Aaerden.

Goede doel

Uiteindelijk ging Jaspers akkoord met een voorstel van de hoofdredacteur. De duizend euro wordt overgemaakt aan het Ronald McDonald Kinderfonds, het goede doel waarvan Jaspers ambassadrice is.

De eerste 198 euro wordt vergoed door de haarstyliste. Aerden blikt lichtvoetig terug: "Geen verschijningsverbod, geen rel. Al scheelde het maar een haartje."