AMSTERDAM - Lange Frans is naar eigen zeggen jarenlang opgelicht door zijn manager. Willem van den Brandt zou een aardig bedrag van de rapper achterovergedrukt hebben.

"Het gaat om meer dan een paar duizend euro", doet Frans in De Telegraaf uit de doeken. Van den Brandt ontkent de beschuldigingen.

"Het duurde even voordat we erachter kwamen dat er regelmatig geld verdween. Pas toen we vragen gingen stellen waarop Willem geen antwoord kon geven, kregen we argwaan", leggen Frans en zijn vrouw Daniëlle uit. "Hij beloofde van alles, maar kon niets waarmaken."

Handel en wandel

Van den Brandt regelde drie jaar de handel en wandel van Lange Frans. "Achteraf weten we dat hij veel te laks is geweest. Onze financiën waren een puinhoop. Wij hadden nauwelijks inzage en merken dus veel te laat dat hij geld liet verdwijnen", zegt Daniëlle in de krant.

Frans heeft niet echt geluk met zijn managers. Drie jaar geleden werden de rapper en zijn maatje Baas B slachtoffer van een nep-manager. Die regelde zogenaamd optredens voor de Nederlandse rappers en stak het geld in eigen zak. Van den Brandt trok destijds aan de bel en maakte de oplichting bekend.

Geen euro

De inmiddels oud-manager is zich van geen kwaad bewust. "Ik ben in juni een afrekening gestuurd waarop te zien is dat Frans geen euro van mij krijgt en ik geen euro van hem. Ik heb er geen puinhoop van gemaakt en zeker niks gejat."