EDINBURGH - De Haagse rockband Kane is voor de vierde keer oprij genomineerd voor een MTV Award. Dat heeft de organisatie vanhet muziekprijzenfestijn maandag bekendgemaakt. Voor de prijs voorbeste Nederlandse groep of artiest komen verder Beef, Blof, JunkieXL en dj Tiësto in aanmerking.

Kane bezit al twee MTV Awards. Vorig jaar was het de rapperBrainpower die er met de prijs voor beste Nederlandse act vandoorging. De Nederlandse MTV Award wordt voor de vierde keeruitgedeeld. Het Nederlandse publiek kan via internet zijn voorkeuruitspreken.

De MTV Europe Music Awards worden op 6 november in het SchotseEdinburgh uitgereikt. Het is de tiende keer dat de Europese versievan de prijzenshow wordt gehouden. De zangeres Christina Aguilerazal het sterrengala presenteren. De Amerikaanse maakt zelf kans opvier Awards.

Met nominaties in vijf categoriën maakt popzanger JustinTimberlake de meeste kans op een groot aantal prijzen. Verder ishet duo The White Stripes vier keer genomineerd voor beste album,beste rockband, beste groep en beste videoclip.

Onder meer Beyoncé, Kylie Minogue, The Chemical Brothers en hetthuisspelende Travis zullen op 6 november het podium van deMTV-show betreden. De muziekzender hoopt binnenkort meer optredenste presenteren.