TEXEL - Acteur Antonie Kamerling gaat de hoofdrol spelen in het toneelstuk 'Alexander - De prins die niet wilde' van schrijver Ton Vorstenbosch.

Dat heeft theaterproducent Robert Matser zondag bekendgemaakt. Kamerling gaat de voorstelling een maand spelen in een theater op het eiland Texel.

De voorstelling geeft volgens de regisseur ''een frisse kijk op het Nederlandse koningshuis door de ogen van een kroonprins uit 1884''.

Het stuk verhaalt over de derde zoon uit het huwelijk van koning Willem III en Sophie van Württemberg. Alexander was de kroonprins der Nederlanden, tot hij in 1884 aan de tyfus stierf.

Alleen

Het is de eerste voorstelling waarin Kamerling alleen op het podium staat. De acteur gaat zich onder meer voorbereiden op de productie door veel over de Oranjes te lezen en ''op filmbeelden te kijken hoe echte prinsen zich bewegen. En voor de rest laat ik het over aan mijn eigen fantasie. Ik heb geen vast patroon om me op een rol voor te bereiden.''

Theaterproducent Robert Matser werkte eerder samen met Isa Hoes aan de film M.A.N. De première van 'Alexander - De prins die niet wilde' is op 14 december.