AMSTERDAM - Victoria Beckham doet haar capriolen als solozangeres af als een vergissing. De voormalig Spice Girl was in haar periode als eenmansact naar eigen zeggen 'een beetje zoekende'.

De vrouw van voetballer David Beckham heeft echter een nieuwe carrière op het oog, ze wil het gaan maken als modeontwerpster.

Volgens Beckham hebben mensen nooit geloofd in haar solozangcarrière. Dat schrijft de Britse krant Daily Telegraph op basis van een interview met 'Posh Spice' in de Amerikaanse Harper's Bazaar.

"Ik was ook niet mezelf, ik was een beetje de weg kwijt", vertelt Beckham. Ondanks de zelfkritiek behaalde Beckham toch een paar hitjes.

Controlfreak

"Ik vind het niet erg om fouten te maken, maar ik vind het wel erg als anderen dat doen", aldus Victoria. "Ik ben een echte controlfreak. Ik ben niet de makkelijkste persoon om mee te werken, omdat ik zo gepassioneerd ben. En een werkende moeder zijn is een kwestie van balanceren."

Die balans lijkt de voetbalvrouw inmiddels te hebben gevonden. Haar passie behelst tegenwoordig het ontwerpen van kleren. Victoria heeft al concrete ideeën over haar doelgroep.

"Ik wil dat mijn klanten op me kunnen rekenen. Er is niets erger dan een designer vinden die je in een bepaald seizoen leuk vindt, terwijl die het volgende seizoen weer met iets anders komt."