LOS ANGELES - Een rechter in Californië heeft vrijdag bepaald dat de toenmalige vriend en twee doktoren van Anna Nicole Smith terecht moeten staan voor het aanwakkeren van haar medicijnenverslaving.

Smith, actrice en oud-Playboymodel, overleed in 2007 op 39-jarige leeftijd aan een overdosis.

Smiths toenmalige vriend, de advocaat Howard K. Stern, wordt onder meer verdacht van het toedienen van medicijnen aan een verslaafde en het onder valse voorwendselen verkrijgen van een recept voor opiaten.

De twee doktoren worden ervan verdacht Smith illegaal medicijnen te hebben voorgeschreven.

Samenzweren

De drie verdachten worden er verder van beschuldigd dat ze hebben samengezworen bij het plegen van de misdaad.

De drie ontkennen in alle toonaarden. Als het tot een veroordeling komt, wacht het drietal gevangenisstraffen van meer dan vijf jaar.

Zwangerschap

Een homevideo van de overleden Anna Nicole Smith laat zien dat het Playboymodel haar eigen zwangerschap niet wilde geloven. Hoewel de zwangere buik van de actrice duidelijk zichtbaar is houdt een verwarde Smith het op 'een opgeblazen buik door gas'.

De homevideo uit 2006 werd geschoten door Stern op een kinderfeestje. Smith, geschminkt als clown, lijkt onder invloed te verkeren.

In een discussie met een jong meisje houdt ze vol last van een opgezwollen buik te hebben. Het meisje drukt Smith op het hart dat haar bolle buik wordt veroorzaakt door een baby.

Twee jaar geleden verscheen al een deel van de video van een geschminkte Smith op het internet. De gehele opname diende vrijdag als bewijs in de rechtszaak. De Amerikaanse entertainmentsite TMZ wist de volledige versie in handen te krijgen.